Regisztrált intézmények, vállalatok

Angyalok Fénye - Budapest
A Föld (Gaia) nem csupán egy bolygó, hanem egy élőlény. Gaia - által teremtett természeti rendszer - adja nektek az életet, a levegőt, mindent, ami az életben maradáshoz szükséges embernek és állatnak egyaránt. Emberek! Változnotok kell ahhoz, hogy ez a rendszer fennmaradjon. Csak egy bolygó van, amin élhettek, ezért szimbiózisban kell élnetek a természettel és Gaiával (nem pedig kihasználni!). Adjatok hálát és köszönjétek meg neki, hogy gondoskodik rólatok és hogy együtt létezhettek vele MOST. Szeressétek Őt, vigyázzatok a természetre, és saját életeteket is becsüljétek meg mindennap. - Sandal-Bárány Tünde Nikoletta / www.angyalokfenye.hu

Aquaworld Hotel és Élményfürdő Szolgáltató Zrt. - Budapest

Balassi Intézet Debrecen - Debrecen

Born 2 Bio Organikus Kávézó - Budapest
A Born 2 Bio Organikus Élelmiszer és Kávézó célja egy tudatosabb, egészségesebb életmódot követő közösség kialakítása és kiszolgálása. Szeretnénk helyi szinten is megmutatni vásárlóinknak és az itt élőknek a tudatosabb élet apró praktikáit, ezzel megőrizve és javítva, nem csak Budapest, hanem saját környezetünk szépségét is. Mivel segítünk mi? A visszamaradt hulladékot csoportosítjuk, havi szinten elszállítjuk az adott kerület szelektív hulladékgyűjtő udvarába. A lebomló termékeket saját kertünkben komposztként újrahasznosítjuk. Energiatakarékos izzókat használunk. Vízfelhasználásunkat igyekszünk minimalizálni. Termékeink nagy része organikus, fair és direct trade.

Bosch Magyarország - Budapest
Vállalatunk nagy hangsúlyt fektet a környezeti értékek megóvására. Nyomon követjük energia felhasználásunkat és éves környezetvédelmi célokat fogalmazunk meg az energiatakarékosság jegyében. Tevékenységeinket igyekszünk a lehető legkevesebb energia felhasználásával végezni. Szelektíven gyűjtjük a hulladékot, több mint 95 %-a hasznosításra kerül. Épületeink szigeteltek és hőmérséklet kontroll rendszert működtetünk. Papírfelhasználás csökkentését elektronikus dokumentum kezeléssel és kétoldalas nyomtatással igyekszünk elérni. A Föld Órája kezdeményezéshez telephelyeink külső, homlokzati logó világításának lekapcsolásával és dolgozóink a kezdeményezéssel kapcsolatos tájékoztatásával járulunk.

Brainspotting Bt. - Esztergom

Bruder-Nagy Szőnyegszervíz Kft. - Szentendre

Cafe Frei Szombathely - Szombathely

CIB Bank - Budapest

Coca-Cola HBC Magyarország Kft. - Dunaharaszti
A vállalat 2010-2014 között 8%-kal csökkentette az 1 liter késztermék előállításához szükséges víz és 11%-kal a kibocsátott CO2 mennyiségét. A cég zalaszentgróti ásványvízüzemében működik hazánk egyik legnagyobb vízpumpás hőszivattyúja is. A cég duplájára növelte az újrahasznosított PET alapanyag használatát, így egyes palackjainál már csaknem 30%-ban használ fel újrahasznosított műanyagot. A vállalat palacksúly-csökkentési programjának köszönhetően több mint 700 tonnával kevesebb PET-et használ fel. A cég 2015-től az akár 25%-ban is növényi alapanyagokból készült PlantBottle™ palackokban hozza forgalomba NaturAqua ásványvizét, lényegesen csökkentve a termékek ökológiai lábnyomát.

Csokonai Közösségi Ház - Csurgó
A Föld Órája programsorozat alkalmából Csurgón a Milleniumi Parkban lekapcsolják a közvilágítást, és a helyi civil szervezetekkel közösen fáklyás futást szervezünk a parkban kialakított futópályán.

Csonka Gábor E.V. - Budapest
Az előző évekhez hasonlóan idén is részt veszünk a Föld Órája programban a teljes elektromos eszközparkunk (beleértve az informatikai hálózatot is) 1 órára történő lekapcsolásával. A mindennapokban: a világításunk LED-es, a helyiségeinket dinamikusan, a használatuknak megfelelően fűtjük, a berendezéseink kiválasztásánál a többivel egyenértékű szempont az energiahatékonyság. Nem csak az elektromos energiát igyekszünk hatékonyan és csak a szükséges mennyiségben használni, hanem az egyéb erőforrásokat is, pl. a WC tartályaink víztakarékosak, a hulladékot szelektíven gyűjtjük és adjuk le stb.

Danubius Grand Hotel Margitsziget - Budapest

Danubius Hotel Arena - Budapest

Danubius Hotel Astoria - Budapest

Danubius Hotel Flamenco - Budapest

Danubius Hotel Gellért - Budapest

Debreceni Kazinczy Ferenc Általános Iskola és AMI - Debrecen
Energiatakarékossági világnap megemlékezés, plakátkiállítás (közös program a város ökoiskoláival) Figyelemfelhívás a Föld órája akcióra. Gyerekrajzok a villanykapcsoló és vízcsap körül( Ne pazarolj!) Víz- Föld napja témahónap Veszélyes hulladék gyűjtése. Eneregiatakarékossági oktatóprogramok használata

DHSR Aqua - Hévíz

DHSR Bük - Bükfürdő

ugrás a oldalra következő »

 

 

Töltsd le a WWF Föld Órája 2016 arculati elemeit!
 

TÖLTSD LE!

Nézd meg, hogy a világ más tájain mit tesznek az emberek a Föld Órájáért és a fenntarható jövőért!

Earth Hour

Kapcsolódj! Föld Órája online