Regisztrált intézmények, vállalatok

Bókay Árpád Általános Iskola - Budapest
Saját kidolgozású Környezettudatos oktatócsomag alkalmazása, megújuló energiával való fűtés, dombágyáson való kertészkedés helyi tantervbe történő beépítése. Tizenhét éve a Bókay Árpád Országos Biológiaverseny szervezése, amelynek feladatai, tanulói megfigyelései között kiemelten szerepel a környezettudatosságra, fenntarthatóságra nevelés.

Gyermekkertész Óvoda Kompolt - Kompolt
Az óvoda Zöld óvodaként működik 7.éve, és kiemelt feladata a környezettudatos magatartás kialakítása. A kiemelt zöld jeles napok köré szervezzük programjainkat. A szülők aktív részesei ezeknek a programoknak. Minden évben megszervezzük a térség 13 óvodája számára a "Gyermekszívvel a természetért" környezetvédelmi tehetséggondozó találkozót, melynek témái a növény- és állatvilág, a szelektív hulladékgyűjtés, és a komposztálás témáit érintik.

Hotel Kardosfa*** Ökoturisztikai és Konferenciaközpont - Zselickisfalud
A Föld Órájában lekapcsoljuk a világítást a hotelben, és mindenhol gyertyát gyújtunk. Éttermünkben gyertyafényes vacsorát hirdetünk meg külsős vendégeknek és szálóóvendégeinknek is!

Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat Egyesület - Százhalombatta
Százhalombatta főterén lekapcsoltatni a díszkivilágítást, és fiatalokkal közös jammelés a gyertyafényben.

Kárászi Faluszépítő Egyesület - Kárász

Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola - Kiskunhalas
Az intézmény 2005 óta Ökoiskola. Évente 15-20 program megszervezésével járulunk hozzá a diákok és a szülők környezetvédelmi szemléletének formálásához, a fenntartható fejlődés biztosításához. A tanév eddigi kiemelt eseményei voltak: az Európai Mobilitás nap városi rendező csapatának tagjai voltunk, jelentős számban vettek részt a diákok, "FUT-A-KID" jelszóval egészségnapot tartottunk, természettudományos kutatómunkáról számolnak be a diákok versenyeken, több osztály is részt vesz a "Duna-pályázaton", "Fényponttá" váltunk, Happy-hét A tavaszi időszakra tervezett események:Iskolazöldítés, környezetrendezés, projekthét a Fény Évéhez kapcsolódva( pl. Halasi Csillagvizsgáló meglátogatása stb.

Szertelen Egyesület - Debrecen

Tiszta utak, élő táj Egyesület - Pusztaszabolcs

 

 

Töltsd le a WWF Föld Órája 2015 plakátot!
 

TÖLTSD LE!

Nézd meg, hogy a világ más tájain mit tesznek az emberek a Föld Órájáért és a fenntarható jövőért!

Earth Hour

Kapcsolódj! Föld Órája online